Borgmestre spiser hotdogs og Sol over Gribskov

 

På Folkemødet inviterede nytgribskov til en uformel drøftelse om nærdemokrati og deltagelse. Det skete, at flere af landets borgmestre var inviteret til en borgmesterfrokost lavet af lokale råvarer fra hhv. Gribskov og Bornholm.

Borgmesterfrokost

Anders Gerner Frost, der var vært på arrangementet er glad for formen og dialogen.

”Folkemødet er netop kendetegnet ved, at man kan have en uformel samtale på denne måde. Det er der sjældent tid eller rum til i politik. Måden det politiske arbejde er organiseret på har ikke ændret sig i 100 år og det er ikke nødvendigvis den bedste måde, at løse de udfordringer, som kommunerne oplever”, fortæller Anders efter årets Borgmesterfrokost.

Der var blandt deltagerne i frokosten enighed om, at der var behov for en nytænkning af nærdemokratiet. Steen Christiansen, borgmester i Albertslund oplever, at kommunerne står overfor komplekse problemstillinger, der kalder på nye løsninger. Derfor inddrager de borgerne i løsningerne, fordi de ved noget, kan noget og gør noget.

Kim Valentin fra Gribskov ville gerne høre om de andre kommuners erfaringer med at inddrage flere unge i lokalpolitik. John Brædder fra Guldborgsund konkluderer at politik inkluderer rigtig mange timer. Jeg er ude og prøve at rekruttere unge kandidater i øjeblikket, og det er der udfordringer i.” Det var en holdning, som samtlige deltagere af borgmestrene delte og ønskede et større fokus på at få unge til at være aktive i lokalpolitik

Med udgangspunkt i menuen faldt samtalen hurtigt ind på bæredygtighed og lokale råvarer, som blev set som en væsentlig vækstfaktor for kommunerne og muligheder for at skabe arbejdspladser og lokal udvikling

Deltagere i Borgmesterfrokosten

  • Anders Gerner Frost, Gribskov Kommune
  • Kim Valentin, Gribskov Kommune
  • Erik Buhl, Varde Kommune
  • John Brædder, Guldborgssund Kommune
  • Stén Knuth, Slagelse Kommune
  • Steen Christiansen, Albertslund Kommune

Menuen til Borgmesterfrokosten

Sol over Gribskov
Sol over Gudhjem med et twist af Gribskov med grünlægger æg fra Rabarbergården og hvide radiser, fennikeltoppe og purløgblomster
Hotdog med brød på ølandshvede fra Bornholm og pølser fra Hallegården med en chili-rabarberchutney fra gribskov
Hotdog med brød på ølandshvede fra Bornholm og pølser fra Hallegården med en chili-rabarberchutney fra Gribskov

 

Bornholmsk Sankt Klemens ost med nyslynget Holløsehonning og kørvelfrøstand
Bornholmsk Sankt Klemens ost med nyslynget Holløsehonning og kørvelfrøstand
Rabarber-jordbærbrød med letpisket fløde, lavendelsirup og rugbrødsknas
Rabarber-jordbærbrød med letpisket fløde, lavendelsirup og rugbrødsknas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *