Morten Ulrik Jørgensen

FAKTA

Bopæl: Gilleleje

Stilling: Forstander, Havregården Kostskole

Alder: 50 år

3 målsætninger
Nationalpark og miljø

En fremtidig nationalpark vil give beskæftigelse og udviklingsmuligheder for vores erhvervsliv herunder landbruget, som i højere grad skal satse på bæredygtig produktion af fødevarer, således at vi frem over bliver Kbh’s spisekammer, fyldt med specialiteter

Børne- og ungeområdet

Fortsat optimering og udvikling af vores skoletilbud. Billigere dagpasning for at tiltrække børnefamilier

Lokaldemokrati

Større involvering af de lokale frivillige kræfter, større indflydelse til lokalrådene samt samarbejde med de lokale kræfter, som findes i lokalsamfundene. Afsætning af en pulje på 1 mio. til vores lokalsamfund målrettet særligt tværgående initiativer.

3 thoughts on “Morten Ulrik Jørgensen”

 1. Kære Morten

  Nu skriver jeg til dig fordi jeg i søndags havde en god snak med dig i Gilleleje og glemte, at spørge dig om en ting.

  I forbindelse med lokalsamfundet, der vil jeg spørge ind til, hvordan Nyt Gribskov kan sætte ind og få bedre offentlige transport muligheder? Her tænker jeg på Esbønderup.

  Skal vi som lokalsamfund tiltrække nye borgere (du talte i søndags om mulighed for udstykninger), kræver det også gode offentlig transport muligheder for, at kunne komme til og fra arbejde / uddannelse. Eller for den sags skyld, at vi i vores fritid både voksne som unge, kan tage rundt uden, at skulle være afhængig af en bil.

  Vi vil gerne have “liv” i det gamle hospital enten som virksomhed eller boliger, vi vil gerne bevare de arbejdspladser der allerede er i byen og her er der også behov for gode offentlige transport muligheder.

  Vi har haft en tidligere borger i byen, som måtte fraflytte byen fordi det blev for svært for ham, at komme til Nødebo.

  For slet ikke at tale om at få gang i vores fremtidige Nationalpark.

  Gode offentlige transport muligheder har en stor tiltrækningsværdi og den har Esbønderup i den grad brug for.

  Skal vi til Nødebo (9 km – tager det ifølge rejseplanen.dk 1 time og 17 min!!) vi skal tage toget til Hillerød St. for at tage bussen tilbage mod Nødebo!

  Skal vi til Gilleleje St. (9,3 km – tager det ifølge rejseplanen.dk 48 min!), skal vi tage bussen / gå eller cykle til Saltrup for, at tage toget til Gilleleje!

  Skal vi til Helsingør (18 km -tager det ifølge rejseplanen.dk 40 min), går bussen ud gennem Tikøb, Gurre osv., for at slutte af på Helsingør St.

  Skal man til Hillerød St. (15 km – tager det ifølge rejseplanen.dk 34 min. hvis bus og tog passer sammen / weekend tager det 45 min), skal vi tage bussen / gå eller cykle til Saltrup for, at tage toget til Hillerød St. Før i tiden havde vi en bus direkte til Hillerød.

  Ser frem til, at høre fra dig.

  Venlig hilsen
  Lena Hougaard

  1. Kære Lena
   1000 tak for din kommentar og de mange gode spørgsmål. Tænker næsten at de kræver en kop kaffe, men her lige et par hurtige svar efter vælgermøde i Ramløse og inden jeg hopper til kløjs.

   Først og fremmest er jeg helt enig i dine betragtninger om kollektiv trafik i jeres lokalområde. Vi skal som medlem af MOVIA presse meget mere på, så vi kan forbedre vores trafik. Det er slet ikke godt nok i dag og det er et kæmpe problem. Det er lykkedes for Halsnæs Borgmester Sten Hasseris, men desværre ikke for vores Kim. Det skal lykkedes, men en ny borgmester i spidsen….

   Vedrørende sygehuset skal vi virkelig forsøge at være kreative. Jeg har selv nogle ideer, som vi rigtig kan gå igang med efter et valg. Men uddannelse af skovmedarbejdere på sygehuset ville være super. Måske man skulle holde et temamøde om det efter et valg, hvor vi kunne udveksle de gode ideer og tanker.

   Mange hilsner
   Morten

   1. Hej Morten

    “Det er rystende at læse, at regionen i en spareplan ønsker at omlægge og nedlægge flere busruter i vores kommune,” dette er der mange der siger disse dage.

    Hvordan tænker du, at ovenstående korrespondance kan komme med i dialogen om fremtiden? Jeg ønsker ikke at Esbøndeup bliver glemt.

    Venlig hilsen
    Lena Hougaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *