Vi skal have en ungdomsklub i Gilleleje

Nytgribskov mener, at der skal oprettes en ungdomsklub i Gilleleje. Derfor stiller vi på næste børneudvalgsmøde forslag om, at etablere en ungdomsklub i Gilleleje som en afdeling af Gribskov Ungdomsskole.

Som det er lige nu, så skal børnene fra de er 11-12 år til Græsted for at komme i klub efter skole. Det oplever de unge både som ufleksibelt og besværligt. Derfor er der mange af de unge fra Gilleleje, der fravælger klubben efter 5. klasse. Det synes vi er ærgerligt.

Der er blevet indført en skolereform, som giver mindre tid efter skole samt en skolestruktur, hvor vi etablerede 3 store skoler i Helsinge, Græsted og Gilleleje. Der blev i den forbindelse ikke set på klubberne. Vi mener ikke det er hensigtsmæssigt, at der udelukkende er klubber i Helsinge og Græsted – men ikke i Gilleleje.

Vi vil skabe en ungdomsklub med spændende aktiviteter og et sted, hvor vores unge kan være sammen med venner og klassekammerater uden for skoletiden. Et sted, hvor der er engagerede og nærværende voksne, som møder de unge på deres præmisser og i deres interesser. Et sted, som skaber rammerne om nye venskaber – lige her midt i de unges lokalsamfund, hvor der er mulighed for at kigge forbi i løbet af eftermiddagen og aftenen. Ligesom vi har det i Helsinge og Græsted.

Sisse Krøll Willemoes, nytgribskov

Foto:                 Gribskov Lokalavis
Nytgribskovs forslag til Børneudvalget:
Nytgribskov stiller forslag om, at etableres en ungdomsklub i Gilleleje, som en det af Gribskov Ungdomsskole. Klubben skal henvende sig til elever fra 6. klasse. Ungdomsskolen foreslås placeres i kommunale bygninger i midtbyen i Gilleleje. Da der er en udgift i forbindelse med etablering og drift af ungdomsskolen i Gilleleje, så foreslås afsat 700.000 årligt fra 1. august 2017, finansieret ved en genåbning af budgettet, hvor der er uforbrugte midler på en række områder. Desuden foreslår nytgribskov, at der skal være mulighed for at købe klippekort til FOen, således at de unge som ønsker at fortsætte i deres Fo har mulighed for dette uden indmeldelse i klubben, som det er i dag. Det var et ønske vi så i Tisvildeleje ved skolestart.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *