Et Levende Gribskov

Ramløse

Skolen i Ramløse  skal være bæredygtig

Skolen i Ramløse har fået lokal ledelse og er flyttet sammen med børnehaven . Det sikrer en tæt sammenhæng i børnenes liv og et samarbejde på tværs af dagtilbud, skole og foreningsliv. Samtidig blev det muligt, at etablere et foreningshus i Ramløse. På denne måde er visionen , som om det attraktive lokalsamfund blevet en realitet i Ramløse.

Nu skal vi sikre skolens økonomi, så der er rammer for at skabe den bedste skole. De massive besparelser som blev indført i 2017 skal tilbagerulles og de skal tilføres midler til at skabe fremtidens skole i Ramløse.

På dagens børneudvalgsmøde fik vi en status over, hvordan det er gået i Ramløse. Jeg glæder mig over, at der er kommet flere børn (5 børn siden 1. august) og en større lokalopbakning og stolthed omkring skolen. Men jeg bliver rigtig bekymret, når skolelederen fortæller, at:

  • der ikke er økonomiske rammer til at drive skolen
  • der er problemer med at rekruttere kvalificeret personale, hverunder læsevejeleder, som er afgørende for børnenes læseindlæring. To kvalificerede kandidater sprang fra grundet at der ikke var afsat ordentlig tid til vejledning af skolens øvrige lærere, grundet at det er en meget lille skole med få ressourcer
  • skolen ikke har mulighed for at give børn i vanskeligheder og med særlige behov den støtte, de har brug for

I nytgribskov vil vi ikke blot sikre vores små skoler, men skabe udvikling af faglige og økonomiske bæredygtige skoler i vores lokalsamfund. Vi skal politik sikre, at der er rammer så skolen i Ramløse bliver bæredygtig, både fagligt og økonomisk – samt at det skal være en attraktiv arbejdsplads, som kan tiltrække højt kvalificeret fagligt personale.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *