140 mio bliver spildt på en uønsket skole

I denne uge har et flertal i byrådet valgt at gennemføre den mangelfulde renovering af skolen i Gilleleje, som vi har advaret mod. Det er gennem den seneste uge bl.a. kommet frem, at taget ikke renoveres, selvom det fremgår af den teknisk gennemgang af skole, som kommunen har bestilt, at en fuldstændig fjernelse af taget er nødvendig for at undgå skimmelsvamp og fugtskader. Desuden beskriver den, at der er PCB, asbest og andre skadelige tungmetaller i bygningen, som kræver helt særlige hensyntagen i forbindelse med en renovering. Samtidig er der ikke foretaget den nødvendige miljømæssige screening. Disse oplysninger er ikke forelagt entreprenøren, som skal stå for renoveringen. Det mener vi er uholdbart og for risikabelt for vores børn, som også skal gå på skolen under renoveringen.

Derfor vil nytgribskov efter valget undersøge alle muligheder for, hvordan vi kan komme ud af den kontrakt, som flertallet med V og C i spidsen har indgået. Vi kan nemlig  for de 140 mio. som denne delvise renovering koster bygge en helt ny skole for 0.-6. klasse – og samtidig bevare udskolingen på Rostgårdsvej. Det vil vi have vores første prioritet efter valget.

Nogle af vores politiske kollegaer beskyder os for at skifte holdning i denne sag. Det er ikke sandt. Og sagen viser også meget tydeligt forskellen på nytgribskov og ”de gamle partier” i Byrådet. Når vi gennem høringer får viden om, at medarbejdere, bestyrelse og forældre ikke ønsker den skole, der er lagt op til, så lytter vi. Det gjorde vi også for et år siden i forbindelse med budgethøringen, hvor der var massive besparelser på børneområdet. Her lyttede vi til de hørringssvar, som beskrev konsekvenserne af besparelserne. Konsekvenser som vi lige nu ser blive til virkelighed, hvor økonomien til specialområdet eksploderer, bl.a. på grund af besparelser på almenområder.  Det kostede os samtlige formandsposter at lytte til borgerne – og det vil vi gøre det igen. Vi vil incitere på at lytte til borgere og fagfolk og bringe deres ønsker og viden ind i byrådssalen. Det er nemlig sammen vi skaber de bedste løsninger.

Morten Klitgaard og Sisse Krøll Willemoes
nytgribskov

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *