Bevar udskolingen på Rostgårdsvej

Nu sætter nytgribskov skolebyggeriet i Gilleleje til debat i Byrådet, da vi mener, at den renovering, der er lagt op til er uambitiøst og ikke lever op til de visioner, som selv samme byråd har vedtaget. Samtidig mener vi, at det vil være ødelæggende for udskolingen at nedlægge Rostgårdsvej. Lige nu oplever eleverne på Rostgårdsvej den største fremgang på faglige resultater i Gribskov Kommune, ligesom tilgangen af elever til udskolingen er stigende og trivslen blandt eleverne og forældretilfredsheden er høj. Så hvorfor sætte en stopper for en succes ved at nedlægge Rostgårdsvej?

Byrådet har valgt at der skal ske en renovering af nuværende skole på Parkvej. En renovering, der ikke lever op til visionen for en ny skole, som blev politisk besluttet i februar 2016 efter input fra forældre, elever samt ledelse og medarbejdere. En renovering, der selvsagt bygger på eksisterende bygninger, som en byggeteknisk gennemgang viste, ikke var værd at bevare eller renovere. En renovering, der ikke samtænker skole, forenings- og idrætsliv, som det ellers er beskrevet i den vision som samme byråd har vedtaget.

Derfor ønsker nytgribskov, at vi fastholder det helt unikke ungemiljø på Rostgårdsvej med en udskoling på en særskilt matrikel. Det er en af forklaringerne på den store succes, som udskolingen på Gilbjergskolen oplever. Vi foreslår, at vi bygger en helt ny skole. En skole for 0.-6. klasse på Parkvej. Så vil vi fortsat have en udskoling på Rostgårdsvej med det særlige ungemiljø, som mange af skolens elever, lærere og forældre er rigtig glade for. Og det kan endda realiseres inden for den afsatte økonomiske ramme.

Ligeledes ønsker nytgribskov at der skal skabes gode forhold for idrætten på Parkvej ved at binde idræt og skole sammen. Derfor ønsker vi at undersøge kapacitetsbehovet i forhold til idrætten samt at vi ser på, hvilke muligheder der er for at forny idrætsområdet i forbindelse med bygning af ny skole.

Nu har byrådet haft tid til at sunde sig efter beslutningen om renoveringen og vi håber de er klar på at se på byggeriet med friske øjne.

Sisse Krøll Willemoes, nytgribskov

GemGem

GemGem

GemGem

2 comments

 1. Hvis I virkelig vil kæmpe for at bevare skolen på Rostgårdsvej, så får I uden tvivl min stemme.
  Det er en fantastisk skole som mine børn har stortrives på, hvor de har skaffet sig gode resultater og hvor de udviklet sig til fornuftige unge mennesker blandt andet takket være lærerne og miljøet.

  I mine øjne er den skole unik, og selvom en tilbygning på parkvej vil være god, så vil kan miljøet og ånden som er på Rostgårdsvej i sagens natur ikke følge med …. og det vil tage mange årgange før den måske vil indfinde sig på en tilbygning på Parkvej.
  Hvorfor gamble med dette hvis det på nogen måde kan undgås.

  1. Kære Carsten. Det kan du være sikker på at vi gør. Selvom et flertal vil lukke skolen, så vil vi fortsat arbejde for at eleverne fra Rostgårdsvej bliver på Rostgårdsvej. Det tror vi, at vi kan få flertal for efter valget.
   Mange hilsner Sisse

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *