Borgerne i vores kystbyer, skal ikke stå alene med regningen for kystbeskyttelse.

Projektet Nordkystens fremtid er nu så langt i processen, at der skal tages stilling til betaling af projektet. I Halsnæs har man valgt at grundejere i første række skal betale, i Helsingør har man valgt at kommunen betaler initialfodringen og nu skal vi i Gribskov tage stilling til betalingen af vores andel. Hidtil har to varianter været lagt op til politisk behandling i Gribskov, den ene er at følge Halsnæs og lade grundejerne i første række betale, den andel model er at lade grundejere der bor indenfor 300 meter fra kysten betale. I NytGribskov har vi derfor foreslået at vi politisk ser på at følge modellen Helsingør har valgt, nemlig at lade kommunen – eller almenvellet – betale. Samt naturligvis forsætte vores dialog med Christiansborg om det rimelige i, at staten også på Nordkysten deltager meget mere aktivitet i finansieringen af kystsikringen, ligesom det er sket ved den jyske vestkyst. Grundejerne i første række i Gribskov betaler i forvejen for, at anlægge og vedligeholde egne faste kystsikringsanlæg, og

det ændrer Nordkystens fremtid ikke ved. Nordkystens fremtid er yderligere kystbeskyttelse og dermed til glæde for alle, der nyder godt af vores kyster og strande i Nordsjælland. Uanset om man bor på Østerbro, i Helsinge eller i Gilleleje nyder vi godt af atvores fantastiske kyster og strande. Nordkystens Fremtid som projekt er jo netop med til at understøtte, at den nuværende erodering af vores kyster mindskes til glæde for os alle.

I NytGribskov anerkender vi behovet for Nordkystens Fremtid, men tillader os at henlede opmærksomheden på Helsingørs model for betalingen af projektet. Samtidig opfordrer vi Christiansborg til også at huske Nordsjællands kyster, og afsætte finansiering til Nordkystens Fremtid. Borgerne på Nordkysten skal ikke stå alene med regningen for klimaændringerne.

Pernille Søndergaard, NytGribskov

Morten Klitgaard, NytGribskov

Jesper Behrensdorff, NytGribskov

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *