Børneudvalget på skolebænken

børnebyerÅrets Børne- og ungehøring i Gribskov kommune er netop gennemført med overskriften: Fællesskaber. Elevrådsrepræsentanter fra kommunens skoler var samlet på Gribskov gymnasium, for at fortælle om skolernes arbejde med fællesskaber, og hvordan de fortsat skaber og styrker dette område. Eleverne har gennem flere måneder planlagt dagen på skolerne, i de to Fælleselevråd og i Ungerådet. Som altid er Børneudvalget inviteret og deres rolle denne dag er at lytte til eleverne og lade sig inspirere. I nytgribskov arbejder vi for en stærk borgerinddragelse som har til formål at kvalificere de politiske beslutninger og skabe engagement blandt de borgere.

Børne- og ungehøringen er et fremragende eksempel på borgerinddragelse, og et godt eksempel på hvorfor vi i nytgribskov er sikre på, at netop borgerinddragelse er med til at gøre Gribskov kommune til en attraktiv og levende kommune.

På Børne- og ungehøringen bliver:

  • eleverne involveret i det fælles kommunale arbejde på tværs af skoler og byer.
  • eleverne interesserede og engagerede i deres egen kommune.
  • eleverne opmærksomme på at samarbejdet mellem organisationer/foreninger (her Fælleselevrådene) og politikere er reelt og vigtigt.
  • eleverne en vigtig part i forhold til at kvalificere de politiske beslutninger.

I nytgribskov tror vi på dialog og samarbejde.

Vi tror på en stærk borgerinddragelse hvor politikerne bliver inspireret, får reel viden og indsigt.

Anna Recinella

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *