Bruger dit barn skolebus?

skolebørnNytgribskov inviterer forældre til børn, som anvender skolebus til dialogmøde om fremtidens transport af skolebørn.

Tirsdag den 5. Februar kl. 17.00-18.30
STED: Birkevang 214 (det gamle Rådhus i Gilleleje)

Mødet skal være rammen om en konstruktiv dialog med de forældre, hvis børn anvender skolebusserne.

”Skolebestyrelserne har mulighed for at komme med synspunkter, anbefalinger og holdninger til transport af skolebørn gennem den formelle høringsproces som foregår lige nu, men vi vil gerne i dialog med en større gruppe af de forældre, som forslaget vedrører.” siger Anders Gerner Frost, som også vil deltage i mødet.

Et forslag om at lade befordring af elever i kommunens skoler overgår til kollektive trafikløsninger, når skolebuskontrakten udløber i august 2014 er nu sendt i høring. Og vi oplever lige nu en engageret debat om fremtidens transport af skolebørn. Derfor vil nytgribskov gerne i dialog med de berørte forældre. Vi skal finde hoved og hale i forløbet samt vende alle synspunkter og holdninger til hhv. skolebuskørsel eller kørsel med kollektiv trafik.

Vi ser frem til at møde jer

Sisse Krøll Willemoes
Politisk formand, nytgribskov

Anders Gerner Frost
Børneudvalgsformand, nytgribskov

2 comments

 1. Det ville have været fint, hvis denne meddelelse kunne have været annonceret lidt tidligere (er først kommet på forældreintra 5/2 kl. 16).
  Men kan da her lige fremhæve mine forventninger. Har børn i 3. kl. og 0. kl næste år, bor i Kagerup. Hvis det bliver besluttet at skolebussen skal erstattes af kollektiv bustrafik, er det da min helt klare forventning at skolevejen bliver gjort sikker for børnene. Eksempelvis Kagerup Stationsvej, en smal vej med meget tung trafik, der skal da laves sti for børnene til og fra busstoppested, i dag bliver børnene stort set samlet op og sat af hvor de bor. Gribskovvej skal have fodgængerovergang, hvad der længe har været et ønske. Så besparelse, den kan jeg ikke lige få øje på.
  Udover at vores børn får ualmindelig lang transport tid, og mange måske vil vælge selv at køre deres børn til og fra skole, hvor folkeskolenlovens § 26, stk. 5 ligeledes giver mulighed for godgørelse for forældrenes udgifter i den forbindelse, og her anbefaler man jo at anvende tjenstemandstariffen, endnu en grund til at se på hvor besparelsen bliver af.
  Jeg ville mægtig gerne have været med til mødet, men det er jo lige som lidt for sent.
  Susanna van Overeem

 2. Kære Susanna
  Tak for dit input her via hjemmesiden og for din interesse i deltagelse i mødet.
  Vi er godt klar over, at arrangementet blev annonceret sent – og vi ville gerne have været i bedre tid.
  Vi planlægger flere af denne type møder med forskelligt indhold. De vil blive annonceret her på hjemmesiden, på nytgribskovs facebookside (www.facebook.dk/nytgribskov) samt via lokalpressen. Så jeg håber du har mulighed og interesse for at deltage i fremtiden, når der er temaer, som er relevant for dig.

  Mange hilsner
  Sisse Krøll Willemoes
  Politisk formand, nytgribskov

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *