Den gode kommune?

Valentins gode kommuneden gode kommune

Når man læser Kim Valentins ønsker til en god kommune, må man trække på smilebåndet, hvis han en dag skulle blive borgmester.
I sidste valgperiode, hvor Kim Valentin også var medlem af børneudvalget, havde Venstre absolut flertal i byrådet. Gad vide, hvad Valentin vil fremhæve fra den periode – for børneområdet blev overhovedet ikke prioriteret. Kim Valentin arbejdede i sidste valgperiode med nogle forskellige luftkasteller, der heldigvis aldrig blev til noget. Bl.a. en kæmpeskole på en mark mellem Helsinge og Græsted på seks spor, der ville lukke de små landsbyskoler med det samme.

Så kære Valentin, jeg spekulerer på, om dine udmeldelser lige nu bare handler om taktik, eller om du måske slet ikke har opdaget, hvad der er sket de seneste tre år i Gribskov Kommune. Vi har faktisk en folkeskole, som gør det rigtig godt. Vi har en folkeskole, som med en ny skolestruktur bliver sikret små trygge miljøer for de yngste og en stærkere udskoling i de større byer for de ældste med fokus på en bedre faglighed. Vi har (i dette års budget) over de kommende budgetår afsat kr. 41.000.000 til børnebyer for at sikre, at vores lokale (byer) skoler fremadrettet er i tæt samspil med dagtilbudsområdet. Vi har en folkeskole, som på langt de fleste målinger er i bedring, trods fortsat store udfordringer. Det skyldes bl.a. et stort stykke arbejde allerede fra børnenes start i dagtilbud op gennem skolen af dygtige ansatte. Vi har også fået bygget en tiltrængt ny skole i Helsinge, som allerede nu viser, at det for første gang i mange år er lykkedes at vende den dårlige spiral med elevfrafald. Der er også omsider blevet bygget en ny svømmehal, som der har været talt om i årevis, men som nu er en realitet. Haver Til Maver i Gribskov er blevet igangsat, så vores børn bruger den natur, vi lever i, og så vi bliver bedre til at integrere det i læring. Og så er jeg altså nødt til at minde om, at vi i dette års budget har fået afsat ressourcer til en hel undervisningstime mere om dagen til vores børn i folkeskolen, så vi kommer på time-niveau med en dygtig privatskole som Realskolen i Helsinge, som har gode faglige resultater. En time ekstra vil helt klart forbedre undervisningen yderligere og styrke alle de mange tiltag, skolerne er i gang med.

Alt i alt har det politiske flertal de seneste tre år investeret mere, end der nogensinde tidligere er prioriteret på børneområdet i Gribskov og i de to gamle kommuner i øvrigt. Men dermed ikke sagt, at der ikke er ting der kan blive bedre. Vi skal bare huske ikke at tale folkeskolen ned, Kim Valentin. For os, der har børn i den, ved, at der er rigtig meget grund til også at tale den op. Der skal arbejdes benhårdt alle steder for at fokusere mere på bedre forhold for vores børn og for de ansatte. Politisk har vi i denne valgperiode gjort en stor ekstra indsats, og det er et skridt i den rigtige retning mod mine visioner om den gode kommune – altså realiteter, ikke bare luft.
Anders Gerner Frost
Børneudvalgsformand (G)

Bragt i Ugeposten 15.01.2013

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *