Der mangler en vision for Græsted

Siden kommunesammenlægningen har der været mange planer fra Græsted. Græsted skulle være den nye kommunes idrætsby, men tilbage står byen og ser på, at den ene lækre idrætsfacilitet efter den anden ender i Helsinge. Borgerne i byen giver udtryk for en oplevelse af brudte politiske løfter og står tilbage med en følelse af at være den mest underprioriterede af Gribskovs tre hovedbyer – og med rette. Der mangler en klar politisk vision for Græsted, som der er ejerskab og interesse for blandt borgerne i Græsted. Det var det billede, som tegnede sig ved nytgribskovs samtale med borgere fra Græsted onsdag eftermiddag.

Igennem samtalen tegnede denne vision sig for fremtidens Græsted. Med udgangspunkt i de styrker og potentialer, som der er i Græsted opstod omridset af en ny vision for byen. Græsted er kendt for deres revy af høj kvalitet, som afholdes på den lokale kro. Hvert år besøger op mod 20.000 personer veterantræffet på Eventpladsen i Græsted. En event som har stor lokal opbakning. Dette er netop blevet udvidet med et museum med veterantog samt et tæt samarbejde mellem veterantræffet, eventpladsen og Nordsjællands veterantog. Græsted kan altså noget med at skabe events og oplevelser af høj klasse. Og det er her nytgribskov mener, at vi skal tage afsæt i for at udvikle Græsted, så endnu flere får lyst til at besøge og bosætte sig i byen. Græsted – en event- og oplevelseby handler ikke om en tivolisering af Græsted, men om at tiltrække flere events og oplevelser til byen og eventpladsen. Det kan være større idrætsstævner, arrangementer a la veterantræffet eller børnefestival på linje med Vilde Vulkaner, som Musik i Lejet har foreslået. For at det skal blive en realitet skal kommunen ansætte en eventkoordinator, som kan tiltrække arrangementer samt søge fonde mm til udviklingen af midtbyen. Der skal liv i de tomme butikslokaler og hovedgaden – ikke i kraft af nye butikker, for det tror vi tiden er løbet fra, men i kraft af boliger med forhaver, kulturhus og samlingssteder for byens borgere. Desuden skal tovet i Græsted færdiggøres, så det kan udgøre et attraktivt samlingssted for beboere og gæster sammen med Folkeparken og hallen som skal åbnes op for aktiviteter fra morgen til aften.

Græsted som event- og oplevelsesby vil skabe vækst – både i form af flere tilflyttere til byen samt i kraft af vækst i erhvervslivet i Græsted. Oplevelsesøkonomi har spillet en stor rolle for erhvervsudviklingen af Danmark i de seneste 10 år. Og der ligger et uudnyttet potentiale i Græsted, som nytgribskov gerne vil realisere og drøfte med endnu flere borgere i Græsted.

Anders Gerner Frost, Borgmesterkandidat, nytgribskov

 

 

4 comments

  1. Hej Nyt Gribskov. Jeg vil lige gøre opmærksom på at der i 2015 og 2016 også har været ringridning med flotte optog med pyntede heste, pigegarde og musik gennem byen, og selve ringridningen foregik på eventpladsen, dejlige dage.
    Der skal sikres mulighed for at dette også kan fortsætte. Eventkoordinator, ja, måske, jeg ønsker mig en heste/ridesportskoordinator, så vi kan følge professionelt op på det arbejde, der udføres af Hestegruppen Gribskov, f. eks. i form af den landsdækkende Hesteturismekonference 22. september i år, som kun har været mulig fordi kommunen har støttet os med midler fra erhvervs- og turismepuljen, og stort tak for det. Vi er i den grad på forkant med udviklingen, er i fuld gang med at etablere samarbejder med f. eks. hesteerhvervenes arbejder i Lysets Land i Nordjylland, hvor jeg hører, at man planlægger et storstilet projekt til 2 mio. kr, i samarbejde med flere af de store aktører. Lad os hoppe med på den vogn, vi har jo allerede så meget 🙂 Kongernes Nordsjælland – kongernes heste.

    1. Hej Marianne, det er et rigtig godt initiativ – og et godt eksempel på, hvad Græsted Eventplads kan anvendes til

  2. Tænker at der skal mere til end blot at lave events. Tror at også ordentlige daginstitutioner, skoler og fritidstilbud spiller en væsentlig rolle, for at få flere nye borgere til byen. Desuden vil bedre infrastruktur, så det ikke skal tage flere timer at komme til og fra job også hjælpe. Mulighed for at få hurtigere internetforbindelse, så også hjemmearbejde kan lade sig gøre, tror jeg også er et vigtigt parameter.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *