Det handler ikke om at vinde!

En grundsten i demokratiet er den politiske uenighed. Politikere er netop valgt på grund af deres forskellige holdninger. Derfor bliver det centralt, hvordan vi  håndterer uenigheder i de politiske processer og beslutninger. Hvis det først og fremmest handler om at slå de andre – altså handler om at vinde, så er det magten for magtens egen skyld. I stedet for at se magten som et redskab til at skabe ændringer og resultater for alle borgere i kommunen.

Tidligere formand for EU; Romano Prodi har sagt, at dér hvor der kun er interesse i politisk splittelse opstår ligegyldighed. Og hvis politik bliver ligegyldigt, hvor står vi så?

Mette Bock (nyvalgt i folketinget for LA) fortæller i P1 formiddag (24.10.2012) om sit møde med Christiansborg og den politiske virkelighed.

Hun beskriver følgende prioriteringer i politikernes arbejde

  1. Hvordan kan jeg selv komme i medierne?
  2. Hvordan kan jeg gøre noget godt for mit eget parti?
  3. Og først langt nede på liste, der begynder man måske at spørge sig selv – i en stille stund: Hvordan kan jeg gøre noget godt for Danmark?

I nytgribskov er vi netop optaget af at stille os selv spørgsmålet: Hvordan kan vi være med til at gøre noget godt for Gribskov Kommune?

Det viser sig bl.a. når vi inviterer alle partier til en drøftelse af Pleje Gribskov, hvor vi ønsker at finde en fremtidssikret løsning. Der er nok ingen partier der får det 100%, som de ønsker. Fokuserer vi udelukkende på den politiske splittelse, der består i et privat mod et kommunalt drevet Pleje Gribskov, så opstår ligegyldigheden og fokus på, hvilke politisk blok der vinder.

Nytgribskov vil ikke vinde, men ønsker at invitere borgere og politikere til at finde holdbare og fremtidssikrede løsninger på aktuelle udfordringer i Gribskov.

Sisse Krøll Willemoes

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *