
Men hvordan knækker vi koden og finder den bedste måde at matche de borgere der gerne vil ind i fællesskaberne, med de rigtige fællesskaber. Hvem skal hjælpe dem, skubbe kærligt til dem, spørge dem og invitere dem indenfor?
Svaret er at det er vores fælles ansvar at gøre det.
Men nogle er alligevel lidt tættere, på særligt de ensomme ældre, end andre er. Derfor ønsker vi I udvalget Ældre og Udbud, der arbejder med den kommende hjemmepleje, at indskrive et mere forpligtigende samarbejde, mellem leverandør og frivillige, ind i godkendelsesmaterialet.
Men hvordan det skal se ud? Det tænker jeg, at de mange frivillige skal være dem, der giver deres bud på. Hvad er det omsorgsmedarbejderen skal gøre, hvem skal de kontakte, hvad er der af tilbud, netop i dette lokalområde?
Det handler i langt højere grad om hvad sygeplejersken og sosu-hjælperen skal gøre, for at hjælpe borgeren over i de mange tilbud der i forvejen er så mange af.
Hvilket kendskab er der hos medarbejdere i kommunen, der er i berøring med vores borgere?
Torsdag d.2 Maj fra 17-19.30 er der dialogmøde med de frivillige sociale foreninger.
Jeg glæder mig særligt over dette års tema og til de mange inputs – vi skal sammen sætte noget på skrift og dernæst sætte handling bag ordene. Det er sammen vi gør den største forskel.
Pernille Kromann Sams, Nytgribskov
Formand for Ældre og Udbud
foto: Frederikke Hoeg