Er vi ved at spare os ihejl?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som følge af det budget, som byrådet har indgået for 2017-2020 har Børneudvalget netop sendt besparelserne i høring – besparelser på 11.645 mio. som skærer på kerneopgaverne og som står i direkte modsætning til de mål og ambitioner, som vi har på børneområdet. Både forældre, medarbejdere og faglige organisationer giver udtryk for stor bekymring for konsekvenserne af besparelserne. Det er en bekymring vi deler i nytgribskov og flere andre byrådsmedlemmer udtrykker samme bekymring.

Der er lagt op til besparelser, som bl.a. vil betyde, at der er færre hænder til børnene i vuggestuen og børnehaven, at der aflyses timer i skolerne, at børnene skal starte tidligere i børnehave og skole samt kortere åbningstid i vores daginstitutionerne. Det er blandt besparelserne, som nu er sendt i høring.

I Borgmesterens budgetoplæg var der lagt op til yderligere besparelser på børneområdet på 34,5 mio. For at undgå disse yderligere besparelser valgte nytgribskov at blive i budgetforhandlingerne og i sidste ende at stemme for et budget.

Vi ser frem til at modtage høringssvarene, som vi vil læse med stor interesse. Herefter må vi sætte os sammen i forligspartierne og se, om vi ikke i samarbejde kan finde alternativer til at spare på børn og uddannelse.

Vi håber, at demokratier virker.

 

Anders Gerner Frost og Sisse Krøll Willemoes

nytgribskov

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *