Færre børn og bedre skoler

Fortsat udvikling af skolenUdvikling af folkeskolen

Det er jo lige ved, at man fornemmer lidt humor og godt humør, når man læser Venstres og Dansk Folkepartis indlæg om skolen i de seneste sommeruger. Enten er der tale om en total mangel på viden om, hvad der foregår i virkeligheden, eller også er det et oprigtigt forsøg på at leve op til min opfordring om lidt glæde og især humor, der afspejler de to hjertepartiers politiske indlæg.

Det er tankevækkende, at de to partier slet ikke tager stilling til, at vi i Gribskov og i mange andre kommuner desværre kæmper med et faldende børnetal. V og DF´s svar på den problematik er, at vi skal lade alt være som før, lukke øjnene og håbe på, at det går over. I nytgribskov derimod, er det vores ønske, at skolerne i Gribskov skal blive bedre. Bedre skoler vil være med til at gøre kommunen til et naturligt valg, når man skal vælge bopæl. For første gang i mange år kan vi se, at vi har knækket kurven. Både læseresultater og karakterniveau er blevet bedre de seneste år. Vi tror på, at hvis vi holder fast i antallet af skoler og giver plads til forskellighed, vil vores børnebyer for de yngste fortsat kunne levere trygge indskolings- og mellemtrinsmiljøer, der vil være et attraktivt lokalt valg. Samtidig ved vi, at det er helt nødvendigt, at fagligheden efter mange års laden stå til fortsat styrkes i de større udskolingsmiljøer i overbygningen.

Lad os sammen med dygtige ansatte og engageret forældre fortsætte den udvikling vores kommunale skoler er i gang med og samtidig glæde os over vores private skoler der gør det godt. Det er det, der gør Gribskov Kommune attraktiv og det er en af de ting der skal til, hvis vi skal vende udviklingen med tilflytning og børnetal. Jeg ved at der i de næste måneder frem mod kommunalvalget vil komme mange angreb på vores skoler fra flere partiers side. Jeg håber og tror på, at vælgerne ved, at vi i nytgribskov har taget ansvar for vores skoler og at vi efter næste valg er klar til, at fortsætte med det. Der er fortsat behov for at endnu bedre skoler til glæde for vores børn og for vores dejlige kommune.

Anders Gerner Frost

Borgmesterkandidat for nytgribskov til kommunalvalget 2013
Borgmesterkandidat for nytgribskov til kommunalvalget 2013

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *