Flere Attraktive lokalsamfund

DSC_0420To nye områder skal nu til at etablere deres udgave af de attraktive lokalsamfund, Vejby og Esrum/Esbønderup – som det er formuleret i budgetteksten. I Vejby har forældrebestyrelser fra dagtilbud og skole arbejdet målrettet og hårdt de sidste år for at få adgang til den investering i deres dagtilbud og skole, som de attraktive lokalsamfund er. Ved en tæt og løbende dialog har byrådet lyttet til ønskerne fra Vejby og medtage netop deres by.

Esrum/Esbønderup er en lidt anden historie. Siden budgettet blev lavet sidste efterår er der kommet en række nye oplysninger omkring Tingbakken, som gør at det ikke længere er det oplagte valg. Derfor stillede nytgribskov sammen med socialdemokratiet et ændringsforslag, som bl.a. Venstre med Borgmester Kim Valentin i spisen desværre stemte ned. Så nu må vi trække i arbejdstøjet i tæt dialog med forældrebestyrelser i dagtilbud og skole for at finde den gode løsning for Tingbakken for de afsatte midler.

Ideen og visionen blev skabt under den tidligere konservative Borgmester Jan Ferdinansen. En vision med et mål om at fremtidssikre Gribskovs mindste skoler og gøre dem til kultursted og mødested for lokalsamfundene. Skabe den råde tråd i barnets liv fra 0-16 år med trygge overgange og kendte voksne.

Ja, der har været meget tovtrækkeri og forskellige udmeldinger. Det skyldes hovedsageligt at Trine Egetved fra konservative (tidl. Venstre) i valgkampen og da hun sad som formand for børneudvalget var stor modstander af de attraktive børnebyer. I hele Trines formands periode stod vores lokalsamfund, dagtilbud og skoler i venteposition, mens debatten om skolelukninger igen blussede op. Grundlæggende står valget mellem skolelukninger og etablering af attraktive lokalsamfund. For nytgribskov er valget enkelt. Vi vil bevare skoler og dagtilbud i vores lokalsamfund, mens Konservative og Venstre skifter holdning afhængig af, om de sidder ved magten eller ej. Det er der ingen linje eller fornuft i.

Kandidat for nytgribskov til kommunalvalget
Sisse Krøll Willemoes, formand f. børneudvalget nytgribskov

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *