Godt Nytår Gribskov

916659_35789096

Nyt ByrådLOGO rundt-side001

Et år er gået siden kommunevalget, hvor nytgribskov fik et fantastisk valg. Vi fik ikke de afgørende stemmer så der kunne skabes til et flertal, der ønsker nye tanker og fremtidssikring af Gribskov. Venstre satte sig i Borgmesterstolen og Kim Valentin har det seneste år forsøgt at udfylde pladsen. Udfordringen set indefra er, at Borgmesteren ikke rigtig ved, hvor han vil hen.

Nytgribskov efterlyser langsigtede beslutninger, der sikrer en kommune i fremdrift. Desværre oplever vi lige nu, at politikken præges af tilfældige beslutninger og sager der ryger frem og tilbage mellem byråd og udvalg, uden nogen former for styring eller politisk ledelse.

Økonomi under pres

Det første år har været lidt af en gyser for vores økonomi. Venstre overtog en sund og veldrevet økonomi og mange ville tro, at lige netop Valentin nok skulle fortsætte den kurs. Men et år uden politisk lederskab og en politisk linje har sat vores økonomi under et kæmpe pres. Et situation vi i nytgribskov håber kommer under kontrol. Det er afgørende, når kommunen skal kunne tiltrække borgere og fortsat være en sted i udvikling.

Samarbejde skaber resultater

Vi i nytgribskov har arbejdet seriøst på vores mærkesager, med de fire mandater vi har til rådighed. Derfor har vi som noget af det vigtigste, arbejdet målrettet efter at skabe et godt og konstruktivt samarbejdsklima i byrådet. I sidste valgperiode valgte Venstre hængekøjen frem for arbejdstøjet i skuffelse over, at de ikke havde Borgmesterkæden om halsen. Vælgerne har fortjent bedre og derfor er det fortsat vores målsætning, at brede aftaler giver bedre resultater, når det overhoved er muligt.

Et fælles budgetforlig

Det vedtagne budgetforlig er første tegn på, at samarbejdslinjen bliver til virkelighed. Nytgribskov gik til forhandlingsbordet med nogle ønsker, men også med ydmyghed overfor de mange forskellige ønsker fra alle partierne i byrådet. Det vedtagne budgetforlig er et skridt i den rigtige retning, men der er lang vej endnu. Nytgribskov er særligt glade for, at der en gang for alle kom ro om vores skoler og at de mange tomme valgløfter fra Venstre om udskolinger i alle byer, blev skudt til jorden. Der bliver bygget videre på strategien om at styrke udskolingen i de store byer og efter ny skole i Helsinge, bliver der nu bygget ny skole i Gilleleje. Fortsat fokus på kvaliteten i vores skoler og dagtilbud. Kultur og idrætten har også fået et løft med en ny Springhal i Helsinge og ekstra støtte til Munkeruphus og Musik i Lejet, tiltag der er vigtige for vores turistudvikling og tiltrækningskræft på nye borgere. Budgettet indeholder desværre også en del besparelser, som vi kunne være foruden, hvis det første år ikke var gået med manglende planer for bygningsoptimering og drift. Det medføre nemlig, at vi de kommende år skal spare på kvaliteten og det er en trussel mod vores kommunes udvikling og vækst.

Vi ser fremad

I nytgribskov ville vi gerne ryste posen meget mere, hvis det var os der sad for bordenden. Helt fundamentalt trænger de danske kommuner til at gentænke hele den demokratiske proces i arbejdet med nærdemokrati. Vi kommer til at inddrage borgerne på helt nye måder i vores beslutninger. Vi kommer til, at arbejde meget mere på tværs af kommunerne, hvis vi skal yde de samme ydelser over for vores borgere de kommende år. Vi bliver nødt til at styrke det regionale samarbejde, hvis vi skal få bedre veje og kollektiv trafik til Gribskov. I nytgribskov vi gå forrest i det arbejde og hele tiden udfordre os selv på, hvordan vi skaber en grøn og attraktiv kommune i udvikling – også når økonomien er stam. Hvis du vil følge det arbejde og den udvikling, så kontakt nytgribskov på info@nytgribskov.dk og vær med til, at Gribskov bliver et endnu bedre sted at bo og være.

Særlig tak til

Jeg vil som gruppeformand gerne rette en særlig tak til de Konservative, Socialdemokraterne, Enhedslisten og DF, som det seneste år har udvist en yderst konstruktivt samarbejdsvilje i fagudvalg og byråd. Der er blevet lyttet og argumenteret og sammen har vi fundet gode brede løsninger, til glæde for vores borgere. Også en tak til Kim Valentin, som også forsøger at finde en kurs og en vej, selvom det fortsat efter et år ikke er lykkedes at slå takten an.

Anders Gerner Frost

 

 

 

 

Anders Gerner Frost

Gruppeformand, nytgribskov

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *