Gribskov i fremdrift

Budgetforhandlingerne er for alvor skudt i gang med 1. behandling af budgettet. Gruppeformand Anders Gerner Frost havde under førstebehandlingen i byrådssalen her til aften følgende kommentarer til det kommende budget.Anders Gerner Frost

Det er nu, at vi som byråd skal sikre, at budgettet de næste år frem giver råderum til investeringer, der trækker opsvinget og den positive udvikling til Gribskov. Det er lige nu vi skal gøre Gribskov til det oplagte valg, når folk vælger, hvor de vil bosætte sig.

Det er ikke fordi, jeg bliver vanvittig opmuntret, når jeg ser på Gribskov Kommunes økonomiske situation.

Og det kræver også at vi tager arbejdstøjet på og finder langvarige og bæredygtige løsninger, når vi går til forhandlingsbordet den næste tid.

I nytgribskov har vi et overordnet ønske om, at vi skal udvikle Gribskov og ikke afvikle Gribskov. Derfor prioriterer vi følgende i forhandlingerne om de kommende års budget:

Det vi prioriterer, det skal betyde noget for os der bor her i kommunen og det skal betyde noget for dem, der overvejer at flytte hertil.

Vi skal sikre, at der i budgettet bliver mulighed for, at vi kan udvikle vores byggegrunde, så nye borgere kan komme til og dermed skabe en bedre økonomisk situation for kommunen.

Gribskov skal fortsat kunne tilbyde et godt familieliv, et godt fritidsliv, en god alderdom og et attraktivt erhvervsmiljø uden dækningsafgift.

I nytgribskov har vi i vores levetid altid været en del af budgetaftalerne. Det er for os kernen i det politiske arbejde, at man er med til at tage ansvar og er med til at udvikle kommunen og lægge de politiske linjer. Derfor er vi med ved forhandlingsbordet og der skal meget til at smide os ud af forhandlingslokalet. Det er også vigtigt for os, at budgetaftalen igen i år bliver med det bredes mulige flertal, så vi håber at alle partier går til forhandlingerne med realistiske budgettet.

Vi skal sikre, at vi får et budget i balance. Vi skal sikre, at der nu kommer styr på social og sundhedsområdet og på Børneområdet, som har været udfordret i indeværende år. Det er en nødvendighed for at sikre det bedste tilbud til vores borgere og samtidig være det naturlige valg for nye borgere.

Vi ser frem til forhandlingerne og ser frem til at budgettet giver plads til den fremdrift Gribskov har brug for netop nu.
Anders Gerner Frost
Gruppeformand nytgribskov

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *