Gribskov i venteposition for udvikling?

græsHer har jeg overværet mit første byrådsmøde i Gribskov Kommune d. 29-04-2013.

Det var et rigtigt spændende møde for mig at overvære, da jeg jo selv også gerne vil være en del af dette i vores kommune fremover. Der var en overraskende fin tone og en god debat under dette møde. Men så stoppede, da vi kommer til dagsordenspunkt 79: Idéindkaldelse til kommuneplan, detailhandel i Helsinge Vest, der omhandlede en udviklingsplan for Tofteområdet med etablering af en dagligvarebutik.

Jeg har som erhvervsmand nu altid troet, at Venstre gerne ville skabe vækst og sørge for at udvikle vores kommune, men her er jeg nu i en helt anden tro.

Venstre kommer på byrådsmødet med et forslag om at bremse processen og sætte udviklingen på pause ved at lave en undersøgelse af, om en dagligvarebutik er en god ide. Da det forslag falder, ønsker Venstre pludseligt at tilføre Tofte 2 mio. kommunale skattekroner til udvikling af området. Det kan undre, at et liberalt parti vil anvende skattekroner på at støtte et område, når erhvervslivet nu selv ønsker at udvikle det – uden kommunal støtte. Venstre ender med at stemme mod udvikling af Tofte. Og det her stopper min forståelse og tro på, at Venstre – med de folk, der er i byrådet – vil være kompetente til at skabe vækst i kommunen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor et parti som Venstre ønsker at stoppe udvikling og stille sig afventende, mens vores nabokommuner tager førertrøjen. Vi kan jo se hvilket liv, der er i Hillerød Vest – Industrikvarteret. Her møder man rigtig mange borgere fra Gribskov Kommune, der handler. Skulle vi ikke holde penge og arbejdspladser inde for kommunen i stedet for at hjælpe Hillerød med deres vækstplan. Og her gik det rigtigt op for mig, at der skal nye kræfter til, hvis vi vil udvikle Gribskov kommune med en aktiv erhvervspolitik, som fører til vækst og arbejdspladser.

Udvidelsen af Tofte ud til Kildevejen kan give et nyt syn på område og få flere virksomheder til at henvende sig med interesse om at slå sig ned her.

Vil en dagligvarebutik i Tofte flytte forretningslivet væk fra Helsinge centrum? Det tror jeg ikke. Jeg har boet i Helsingborg og oplevede en dejlig bymidte, bestående af specialbutikker, cafeer, spisesteder og lækre butikker. Mens store afdelinger af kædebutikker og store supermarkeder var placeret uden for bymidten. Vi skal ikke have byen fyldt op med biler, der skal have plads til storkøb i dagligvarer. Byen skal fyldes med liv og oplevelser.

Per Bakhauge

Kandidat for nytgribskov

Bragt i Ugeposten den 7. maj 2013

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *