Gribskov som turistdestination?

Den danske turisme har det hårdt, og igennem flere år har antallet af udenlandske turister til de danske destinationer været nedadgående. Det eneste, som har reddet mange turistaktører fra den visse død har været de danskere, som har trodset vejrguderne og afholdt deres ferier i Danmark.

Den trend er for Nordsjællands vedkommende heldigvis ved at vende. Statistikken viser, at der igen kommer flere udenlandske turister til denne smukke del af Danmark, til trods for høje priser og manglende solgarantier. Denne stigning er naturligvis et udtryk for, at vi har utroligt meget, at byde på og har været dygtige til at formidle budskabet til en større skare, hvilket ikke mindst er takket være Visitnordsjællands store anstrengelser.

Vi må dog erkende, at vi risikere, at tabe alt dette arbejde på gulvet og forspilde en unik chance for, at holde det opnåede momentum.  Såfremt vi ikke skaber en destination, som også kan lokke de rette erhvervsdrivende til, så omdannes denne fremgang til blot et lille ”blip” på radaren. Der er i den grad et stort og seriøst behov for, at vi sammen skaber de bedste rammer for turisterne, så de ikke blot kommer hertil, men at de også fortæller verden om denne smukke perle. Undersøgelser viser, at udenlandske gæster foretrækker, at overnatte på hotel af god kvalitet.

Visitdenmark forsøger, blandt andet, at tiltrække de meget købestærke kinesere til landet, og må ofte fortælle de besøgende, at hoteller af god eller høj kvalitet kun er, at finde i København. Vi skal derfor, som destination indse og gerne hurtigst muligt, at skal Gribskov i fremtiden tjene på turismen og få del i kagen, så skal vi også kunne stille overnatningsfaciliteter af høj kvalitet til rådighed.

Der skal derfor arbejdes ihærdigt for, at skabe incitamenter, der kan tiltrække kvalitetsorienteret overnatningsvirksomheder, som kan udvikle turistproduktet og bidrage til kommunens slukne pengekasse. Der er naturligvis mange andre aspekter og komponenter, når vi taler om at tiltrække gæster. Men lad os starte med det oplagte og lad os være ærlige omkring, hvad vi har og hvad vi kan gøre bedre. Uden denne nødvendige anerkendelse stikker vi blot hovedet i sandet og i al stilhed håber på, at tingene forbedres og, at vi som kommune går en bæredygtig fremtid i møde.

Af Henrik Christophersen

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *