Hold på de unge!

et sundt gribskov

 

Gribskov Kommune skal stræbe efter at være en af de kommuner som har flest unge, som vælger at tage en uddannelse efter endt folkeskole.

Der er rigtig mange unge der vælger at uddanne sig i Gribskov Kommune ca. 80% af en årgang, men rigtig mange af dem vælger desværre også at fraflytte kommunen. Hvordan kan vi holde på de unge i Gribskov Kommune?

Muligheder for gode boligvilkår for unge under uddannelse er ikke noget der har været prioriteret højt i sidste byrådsperiode og det vil jeg som kandidat i Nyt Gribskov gerne ændre på. Jeg har en vision om at vi kan holde på de unge ved skabe boliger som de unge kan leje sig ind i, i den periode de er under uddannelse. Herved kan vi skabe grobund for et levende ungdomsmiljø med uddannelse og faglighed i højsædet. Det skal samtidig også være til at betale, når man skal leve på en SU.

Hvis vi skal holde på de unge samtidig med at de skal uddanne sig i f.eks. Hillerød eller København, er det væsentligt at den offentlige transport forbedres. Nyt Gribskov vil ændre infrastrukturen, således at det skal blive nemmere at komme fra Gribskovs byer ind til uddannelsesbyerne. Dette kunne være at forlænge s-togs nettet, så man for eksempel ikke skal skifte tog på Hillerød.

Jeg vil gerne have en kommune som er attraktiv for unge at bo i, en kommune som de kan se sig selv blive boende i og stifte familie i.

Morten Klitgaard

Kandidat for nytgribskov til kommunalvalget 2013
Kandidat for nytgribskov til kommunalvalget 2013

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *