Hvad skal vi med efterskoler og 10. klasse?

 

flere timer mere kvalitetHar samfundet brug for unge der har gået i 10. klasse? Har de unge brug for et ekstra skoleår på en efterskole?

Lige nu er debatteres det om man fortsat skal give støtte til 10. klasse på efterskolerne. Jeg er ikke i tvivl, svaret er ja!

Samfundet har brug for unge mennesker, der har fået et grundlag for at vælge. En af skolens fornemste opgaver er at være dannelsesinstitution.

Skolens opgave er at danne og uddanne kommende samfundsborgere, skabe identitet, give motivation og ikke mindst at skabe et grundlag som unge mennesker kan vælge ud fra. Efterskoler er eksperter i at løfte denne opgave, da de ud fra et værdibaseret grundlag bygger kulturer, der får eleverne til at undres, stille spørgsmål, blive nysgerrige og reflektere. Jeg mener det vil være et kæmpe tab at skære 10. klasse væk, og dermed afskære nogle unge fra et skoleår hvor de kan blive fagligt og personligt parate til at starte på en ungdomsuddannelse. Vores skoler, både folkeskoler, frie skoler og efterskoler, er dannelsesbærere og vi kan ikke undvære efterskolerne og 10, klasse.

Nytgribskov bakker 100 % op om det 10. skoleår, både på og udenfor efterskolerne.

Anna Recinella

Kandidat for nytgribskov til kommunalvalget 2013
Kandidat for nytgribskov til kommunalvalget 2013

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *