Hvorfor er politik kun for gamle mennesker?

Når man sidder og ser tv så kommer der tit noget om politik. Flotte damer eller herrer i pænt tøj toner frem på tv-skærmen, men hvor er de unge mennesker henne?. Politik har desværre fået det klistermærke, at det kun er for gamle mennesker, som alligevel er gået på pension. Men sådan behøver det nødvendigvis ikke at være. Der findes faktisk utrolig mange unge mennesker, som deltager aktivt både kommunalt og landpolitisk. Det er bare ikke altid, de kommer til orde. Journalister holder fast i de kilder og de mennesker, som de har arbejdet sammen med i mange år. Og tør måske ikke tage de nye unge kræfter og bringe dem i spil.

Den udvikling skal vendes! De unge skal sættes i spil, men hvordan får man gjort det?

Når der er valg, så er det vigtigt, at der også bliver præsenteret unge kandidater. For der findes utrolig mange unge kandidater, som nogle gange har en større passion og nysgerrighed end den ældre generation. Derfor er det ekstremt vigtigt, at man får skubbet nogle unge i front på forskellige punkter. De unge kan måske blive skræmt, hvis de skal debattere med en ældre erfaren politiker, og der skal de unge have hjælp. Vi skal hjælpe de unge, hvis de gerne vil med frem, så billedet kan vendes.

Yderligere er det ekstremt vigtigt at få pointeret, at fordi man er politisk aktiv, så skal man ikke nødvendigvis stille op til noget. Man skal bare deltage, så man kan komme frem med sin holdning. Og mange har en holdning – især ungdommen i dag har deres mening til mange ting. Desværre så er det ikke så tit, det kommer så meget videre end til en vrissen bemærkning til en ven eller en ligegyldig status på facebook.

Hvordan får vi flyttet det engagement videre fra statusopdateringer til handling, så der rent faktisk kan ske noget ved problemerne? Det skal ske ved, at få de unge til at engagere sig og blive en del af det samfund, de lever i. Kom ud af buksen og kom med jeres holdninger, så får vi også flyttet de gamle mænd væk fra tv-skærmen og erstattet dem med nogle unge nye kræfter, der tør stå ved det de mener og ikke være bange. Der skal løftes i folk.

Så kom ind i kampen, hvis ungdommen også er fremtiden.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *