KONTAKT

Formand

Formand: Henriette Ifanger

Meddelelse eller spørgsmål send en mail til info@nytgribskov.dk

GemGem

GemGem

2 comments

 1. Hej Nyt Gribskov
  Vi har fået en opgave, hvor vi skal repræsentere Nyt Gribskov i byrådssalen med henblik på at formulere en politisk erklæring omkring digital dannelse. Vi vil derfor gerne høre jeres mening om digital dannelse i folkeskolen.

  Hvilken holdning har I til digital dannelse og netetik i folkeskolen?
  Hvordan skal børn og unge i Gribskov blive digitalt dannede?
  Skal der være faste regler om, hvem der må gå på nettet og på hvilke sider?

  1. Kære Mikkel
   I nytgribskov er vi rigtig optaget af digital dannelse. Vi mener, at vi skal bringe 21st Century Skills ind som en central del af vores undervisning i skolerne, ligesom alle elever i Gribskov kunne møde kodning på skoleskoleskemaet. Vi mener i lighed med Anders Høeg Nissen, at undervisningen bør centrere sig om Leg, Skab og Hack – se evt. mere hos Mathias Poulsen fra playconsulting.dk. Han har en blog, som beskriver flere af tankerne. Hack skal i denne forbindelse forstås som, at eleverne skal opsplitte elementer og sætte dem sammen på nye måder (søg evt. på dr.dk harddisken og hack, hvor de beskriver nogle tanker og initiativer der er på skoler i USA).
   Så mener vi skolerne i høj grad skal arbejde med digital dannelse og anvende it til at accelerere elevernes læring.
   Vi mener ikke der skal fastlægges regler om, hvilke sider børn og unge må besøge, men at der skal være en dialog med eleverne om internettets indhold, så man kan forholde sig kritisk til det man ser – samt hvad der er relevant og passende. Samtidig ønsker vi at lærere og pædagoger – og forældre taler med børnene om deres internetforbrug. Der er for mange, der ikke engagerer sig i børnenes liv på nettet. Her skal vi voksne være nysgerrige, men også tydelige i forhold til krav og forventninger til børn og unge – samt tale med børn og unge om konsekvenserne ved deres handlinger på nettet. Vi ønsker at der er langt større opmærksomhed og nysgerrighed fra de voksne, der er rundt om den unge/barnet i forhold til den unge/barnets brug af nette. Så vi skal spille spil sammen med børn/unge, være på de sociale medier sammen og drøfte hvordan vi hver især anvender nettet.

   Jeg håber du har kunne finde nok stof i ovenstående mail, så du kan repræsentere os i Byrådet. Skriv endelig, hvis der er noget, du gerne vil have uddybet eller hvis der opstår flere spørgsmål
   Jeg glæder mig til at modtage resultaterne af jeres arbejde til receptionen

   God arbejdslyst
   Mange hilsner

   Sisse Krøll Willemoes

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *