Kuponmad til ældre i Gribskov

Vi har lige nu muligheden for at blive førende i mad til ældre med lokalproduceret, bæredygtigt kvalitetsmad til vores ældre, og samtidig få det finansieret af puljer, som regneringen har nedsat. I stedet vælger et flertal en discountløsning og skjuler den under frivalgsparolen. Det mener vi i nytgribskov ikke er ambitiøst nok. Vi ønsker at skabe løsninger, hvor vi tager udgangspunkt i de muligheder vi har lokalt og lave mad af høj kvalitet til vores ældre.

Under den ellers så fine overskrift fritvalgsordning skaber et flertal i byrådet i Gribskov en discountløsning for de ældre i form af kuponmad. En løsning som går direkte imod anbefalingerne fra Ældrerådet og som ikke skaber den ønskede kvalitet i Gribskovs ældremad.

Ordningen omfatter hjemmeboende ældre, der ikke selv er i stand til at lave mad. Der er altså tale om at de ældre skal visiteres til denne kuponordning og med den servicestandard vi har i Gribskov Kommune, så er det udelukkende de allersvageste ældre, som får adgang til madkuponerne. Maden skal tilberedes for bare 42 kr. samtidig med, at der er bygget et enormt bureaukrati op omkring ordningen, som stiller helt urimelige krav til leverandørerne, og gør det praktisk taget umuligt for nye leverandører at komme ind på markedet for ældremad.

Samtidig med, at vi indfører denne discountmadordning, så har regeringen afsat flere 100 mio. kr. i puljer til at udvikle lokale køkkener. I Gribskov har vi markerne til at dyrke grøntsagerne og græsse køerne og helt oplagte muligheder for at skabe vores eget spisekammer. Vi har et landbrug, som kan levere lokalproducerede råvarer til vore egne lokale køkkener, der tilbeder kvalitetsmad til vores ældre. Lad os i stedet hæve ambitionsniveauet og tilberede kvalitetsmad til ældre i vores lokalkøkkener.

Thomas Elletoft Køster, nytgribskov

 

One comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *