Løft den lokale idræt, med fokus på faciliteter og fællesskab.

I Gribskov Kommune har vi mange idrætsforeninger, som gør et stort stykke arbejde. Der er mange som dyrker idræt af forskellig genre og dette skulle gerne fortsætte. Med et løft at vores foreninger, kan vi skabe grobund for at endnu flere vælger at melde sig ind. I 2015 så vi hvordan det politiske virke samt stor borgerinddragelse, kan være med til at gøre en forskel. Med en stor ny springhal, har vi formået at sætte Helsinge på landkortet. Og faciliteter gør en forskel for vores bysamfund. Sammen kan vi løfte idrætslivet til nye højder, ved at udvide de nødvendige faciliteter. Det vil gøre idrætten endnu mere interessant. Jeg vil være med til at løfte dette område i samarbejde med lokale foreninger, fra tankestreg til udførelse af et færdigt projekt.

Alle skal have de bedste betingelser for at dyrke idræt og sport i vores kommune og det kræver ihærdighed og ikke mindst faciliteter, der imødekommer de behov, der måtte være i de forskellige foreninger i kommunen.

Nytgribskov afholdte tirsdag den 4. september 2017, et af vores såkaldte samtalemøder med borgerne i Vejby-Tisvilde, og her kom det frem at idrætten og foreningslivet er en vigtigt del af byens identitet. Her har de formået at skabe en kultur omkring idrætsanlægget med masse af aktiviteter og sammenhold.

Et af de ønsker som kom frem på mødet var at få anlagt en kunststofbane. Det vil være med til at styrke sammenholdet hele året, da fodboldspillere og andre aktører, så som skole og daginstitutioner vil kunne bruge idrætsfaciliteterne hele året.

Den manglende kunststofbane i Vejby medfører, at der er et stort pres på banen i Helsinge, idet der er mange klubber som skal deles om denne. Det skaber store pladsproblemer, og ikke optimale forhold for vores brugere, så vi har brug for 2 nye baner, en i Vejby og en i Helsinge.

Vi ved fra tidligere anlagte baner i kommunen, at hvis der skal laves nye anlæg, så bør det gøres samtidigt, da det er væsentligt billigere end at lave dem enkeltvis. Det så vi, da der i 2013 blev anlagt kunststofbane i Græsted og Gilleleje.

Vi skal have bedre faciliteter, og derfor har jeg i samarbejde med min byrådskollega Sisse Krøll Willemoes rejst vores ønsket i Kultur og Idrætsudvalget i forhold til kunststofbanen samt nyt klubhus til fodbolden i Helsinge. Dette ønske vil vi naturligvis udvide med en bane i Vejby – hurtigst muligt, til gavn for vores lokalsamfund og resten af kommunen.

 

 

 

 

Morten Rohde Klitgaard
byrådskandidat for nytgribskov

GemGem

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *