Skal vi bruge 115 mio på en skole, som Gilleleje ikke ønsker?

 

Skolen i Gilleleje var igen til debat i Byrådet, da vi i her til aften skulle beslutte, hvad en ombygget skole skal indeholde. Engilbjergskolen skole, der bygges med udgangspunkt i det fremlagte funktionsprogram, kommer til at være stort set magen til den, som ligger der i dag. Nok med lidt lækre løsninger, men grundlæggende fastholdes indretningen som den er i dag. Er det 115 mio. kr. værd?

I nytgribskov foreslog vi, at vi i stedet skulle bygge en helt ny skole. En skole for 0.-6. klasse på eksisterende matrikel. Så ville vi fortsat have en udskoling på Rostgårdsvej med det særlige ungemiljø, som mange forældre og børn er rigtig glade for. På sigt kunne vi, hvis kommunens økonomi kan bære det, etablere et nyt og lækkert udskolingsmiljø i umiddelbar sammenhæng med den øvrige skole. Ligeledes ønsker nytgribskov, at der skal skabes gode forhold for idrætten på Parkvej ved at binde idræt og skole sammen, som det også er beskrevet i visionen for Gilleleje Læringsområde. Det står klart efter sidste møde med skolens ledelse og bestyrelse, at der med det fremlagte program ikke bliver den fremtidssikrede skole, som skolen og brugerne har ønsket. Derfor mener nytgribskov, at vi skal indlede en samskabende proces for skole, brugere og idræts- og foreningsliv, som skal udfolde den besluttede vision i et nyt funktionsprogram.

I nytgribskov gik vi til valg på, at der skulle bygges en ny skole i Gilleleje. De nuværende rammer udgør ikke et tidsvarende og inspirerende læringsmiljø. Derfor ligger det os på sinde, at Gilleleje skal have en ny skole. Men det skal ikke ske for enhver pris.

Den skole, som er bekrevet i det funktionsprogram, der blev fremlagt byrådet i går, er ikke den skole, som vi stemte for, da det blev besluttet, at der skulle bygges en ny skole i Gilleleje.

Den lever ikke op til visionen for en ny skole i Gilleleje, som blev politisk besluttet i februar efter input fra forældre, elever samt ledelse og medarbejdere. En vision, som samtænker skole, foreningsliv og hvor hele byens aktive idrætsliv kan få gavn og glæde af de nye rammer, men idrætten er ikke tænkt ind i den renoverede skole.

Desværre var der ikke opbakning til at gentænke skolen samt at inddrage skole, brugere og foreninger yderligere

Sisse Krøll Willemoes

Formand f. børneudvalget nytgribskov
Formand børneudvalget nytgribskov

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *