Et Levende Gribskov

Kultur, erhverv og turisme

For at skabe en levende kommune, hvor kultur, erhverv og turisme samtænkes, er nytgribskov optaget af følgende områder:

Aktiv erhvervskommune

Det skal være let at etablere og drive virksomhed i Gribskov.

Gilleleje havn skal fortsat ses som en erhvervshavn, der fungerer som dynamo og branding for hele kommunen som oplevelses- og turistcenter.

En levende kyst

Hvordan kan vi bedre bruge vores havne og kyster til glæde for alle? Spørgsmålet kan med fordel besvares i en havne- og kyst politik. nytgribskov vil arbejde for, at understøtte initiativer, der giver mulighed for oplevelser i og omkring havet. Det kunne fx være oplevelsesture og aktiviteter i havet og ved havnen. Turbåde til Sverige, ligesom det kan tænkes at der etableres turbåde langs kysten.

Turisme – fremtidens primære erhverv i Gribskov

Turisme er Gribskovs Kommunes primære erhverv i fremtiden. nytgribskov ønsker derfor både at støtte op om mindre lokale initiativer og samtidig tænke stort. Derfor skal vi fortsat have et tæt samarbejde med Visit Nordsjælland om at udvikle og brande hele Nordsjælland i ind- og udland. Naturen spiller en central rolle i valget af Gribskov som feriemål. Derfor må natur og turisme samtænkes i en balance mellem beskyttelse og benyttelse.

Vi samtænker kultur og erhverv

En god kulturpolitik er lig med en god erhvervspolitik. Derfor ønsker nytgribskov at understøtte og iværksætte flere store kultur- og sportsevent – gerne over flere dage – til gavn for vores turisterhverv (overnatning, restauranter mm)

Desuden ønsker nytgribskov at der skabes større synlighed omkring de kulturelle tilbud og aktiviteter, der allerede er arrangeres og gennemføres i kommunen.

Udendørs forsamlingshus

nytgribskov ønsker at etablere udendørs forsamlingshuse i de større byer. De udendørs forsamlingshuse skal placeres helt centralt i byerne og har til formål at bringe generationer sammen. Forsamlingshusene består fx af grillpladser, udendørs fitnessmaskiner, skaterrampe, petanque-bane, legeplads.

Vores spisekammer

nytgribskov ønsker at fremme kulinariske oplevelser baseret på gode råvarer og de dyrknings- og avlsformer samt håndværksmæssige traditioner, som kendetegner regionens mangfoldige kultur- og naturlandskab. På de nordsjællandske marker finder du både skotsk højlandskvæg, Angus, glade frilandsgrise og vildt til efterårets vildtmenuer. Her finder du også slagteren, der er meget kræsen med at udvælge sit kød – og for hvem dyrevelfærd og lokale produkter er en hjertesag. Der etableres et lokalt samarbejde mellem vores offentlige institutioner og den lokale landmand. Vores landbrug skal have muligheden for at dyrke grønsager og kød til vores offentlige institutioner, ligesom fiskeriet skal have muligheden for kunne levere frisk fisk.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *