Læserbrev: Positivt med opkvalificering

Jeg fremsender hermed et lille indlæg vedr. “ opkvalificering 

Det er med stor interesse at jeg erfarer at der i finansloven er afsat i alt 730 millioner til opkvalificering i finanslovsaftalen i perioden 2021 – 2024.

Det bliver dermed mere attraktivt at uddanne sig til eksempelvis SOSU-assistent eller til et job i den grønne omstilling.

Aftalen betyder at ufaglærte ledige der er over 30 år eller faglærte med en forældet uddannelse får 110% af dagpengene hvis de vælger at tage en uddannelse til brancher med mangel på arbejdskraft.

Der er flere aspekter i aftalen og jeg har derfor bedt om, at vi på næstkommende udvalgsmøde i “Beskæftigelse og Unge” får en orientering om, hvilkende muligheder udvalget har for at sætte det nødvendige arbejde i gang, således Gribskov kommune er klar også på denne front i 2021.

I NytGribskov glæder det os at der er indgået en aftale der betyder, at brancher med mangel på arbejdskraft nu har bedre mulighed for at tiltrække arbejdskraft, ligesom det for den enkelte på dagpenge skaber et incitament for uddannelse der fører til et arbejde.

Jeg ser frem til orienteringen på udvalgsmødet og til arbejdet med blandt andet opkvalificering i 2021 og frem.

Tonny Nalepa Jensen

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *