Så er der indgået budgetforlig

BudgetforligGilleleje

For andet år i træk tager nytgribskov ansvar for Gribskov Kommunens udvikling ved at gå med i budgetforlig med de Konservative, Socialdemokratiet og SF. ”I vores parti går vi ikke til forhandlinger med ultimative krav, men med realistiske og selvfølgelig nogen gange også modige ønsker” udtaler en tilfreds budgetforhandler og medlem af økonomiudvalget Morten Ulrik Jørgensen. ”Det er et helt fantastisk budget vi er en del af, men det er klart, at vi tager det sure med det søde. Derfor er det da også skuffende, at alle partiger i byrådet ikke tager ansvar, men køre taktiske strategier, frem for at udvikle vores kommune effektivt” fortsætter Morten Ulrik. Det er også en meget tilfreds borgmesterkandidat der tilslutter sig Morten Ulrik. ”Det er flere års meget ansvarlig politik der gør, at vi kan lave så store investeringer i den næste byrådsperiode. I nytgribskov vil vi ikke sætte skatten ned, vi vil heller ikke sætte den op eller pålægge borgerne yderliggere udgifter, men vi vil udvikle vores dejlige kommune til gavn for vores borgere og forhåbentlig også nye borgere” udtaler Anders Gerner Frost.

Ansvarlig økonomisk politik

For nytgribskov er det overordnet vigtigt med en ansvarlig økonomisk politik. Det er den politik flertallet har stået for i fire år, der nu gør at vi i dag kan vedtage dette budget.

Ny Skole i Gilleleje

Det helt store er i denne aftale er, at vi nu for bygger en ny skole i Gilleleje. Det er et Historisk øjeblik og vist aldrig sket i nogen kommuner, at der er bygget en skole og påbegyndt en anden i en valgperiode. Det er et stort ønske fra nytgribskovs side, at vores folkeskoler får et løft. Den gamle Tofteskole i Helsinge er blevet udskiftet med en Ny og Morderne skole og det samme skal nu ske i Gilleleje. Det er fantastisk at vi også i Gilleleje, hvor skolen er i dårlig stand, også kan lave en skole der lever op til dages undervisningskrav og kan tiltrække nye familier til området. Det er vigtigt for nytgribskov, at understrege, at en ny skole i Gilleleje ikke skal bygges alt for stor. Den skal bygges til det behov der er og den skal ikke være for stor. Nytgribskov vil fortsat arbejde for de mindre skoler i området fortsatte eksistens med en tæt og tryg indskoling, det er kernen i vores skolepolitik. Men en ny skole i Gilleleje vil løfte hele Gilleleje og det er en stor dag for vores kommune.

9 mio. kr. ekstra til indhold på Børneområdet

Bygninger er ikke nok og derfor er vi glade for, at der i budgettet er afsat omkring 9 mio. kr. ekstra til børneområdet til indhold. De skal fordeles til implementering af hele læringsreformen samt udvikle læringsmiljøer med bl.a. fokus på pædagogisk ledelse. Der er afsat flere midler til bedre kost og mere bevægelse, som også underbygger læringsreformen og samtidig er vigtigt i forhold til forebyggelse på sundhedsområdet. Et andet vigtigt forebyggelsespunkt på børneområdet er en bedre familieindsats og familiestøtte.

Social- og arbejdsmarkedsområdet

På socialområdet er vi meget glade for at der er ekstra fokus på frivillighed og afsat midler til at understøtte dette vigtige område. På arbejdsmarkedsområdet er der udover at få hele området i økonomisk balance afsat midler til kvalitet og kompetenceudvikling, øget uddannelsesvejledning samt flere midler til ungeindsatser.

8 mio. kr. til kultur/idræt samt Erhverv/turisme

For nytgribskov er det selvfølgelig en kæmpe glæde at vi samlet set kan løfte hele kultur/idræt, Erhverv og Turismeområdet med hele 8 mio. kr. fordelt på forskelige målrettede puljer. Der er en stor tværgående pulje til dette på hele 4 mio. kr. samt yderliggere 4 mio. kr. alene til erhvervsudvikling. Det er et vigtigt signal til alle de frivillige på kultur og idrætsområdet, men også stor satsning på, at vi gerne vil erhverv og udvikle erhverv her i Gribskov. Endelig er vi rigtig glade for, at forligsparterne støtter op om en særlig landsbypulje på 1. mio. kr. der skal understøtte det vigtige arbejde der foregår i vores mange mindre samfund ude lokalt.

Se evt. også på vores hjemmeside www.nytgribskov.dk

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *