Skal være bedst til iværksættere

PRESSEMEDDELELSE:

Vi skal være med i feltet til kåringen af Danmarks bedste iværksætter-kommune indenfor de næste fire år. Det er målsætningen for nytgribskov. Vi vil samle kræfterne i både skoler og turisme- og erhverv for at udnytte det store potentiale, og have sat iværksætteri på skoleskemaet og ind i erhvervs- og turismepolitikken.

Vi allerede er stærkt opmuntret af, at Gribskov Kommune allerede ifølge en analyse fra Erhvervsstyrelsen er blandt de otte bedste til at udklække iværksættere fra vores skoler. Det er fra skoler i hovedstadsområdet, der fostres flest iværksættere, og det skal følges meget aktivt op med at få iværksætterne til at blive i Gribskov – eller til at etablere deres virksomheder her. Her ligger vi længere nede på listen – men der er stort potentiale.

Vi har i erhvervs- og turismeudvalget allerede taget initiativ til et væksthus i det tidligere jobcenter på Stæremosen i Gilleleje, hvor en del af pakken også er rådgivning for iværksætterne. Der er lidt i misforhold i, at vi i Nordsjælland er bedst til at udklække iværksættere, men at det er fem jyske kommuner, der netop nu er i opløbet om at blive årets iværksætter-kommune. Her vil vi med.

Der skal arbejdes meget aktiv for at vi får et solidt iværksættermiljø, og en ny branding af vores område skal få iværksætternes øjne op for Gribskov – blandt andet gennem Kongernes Nordsjælland, hvor iværksætteri kan blomstre indenfor både erhverv og turisme.

Det er også vejen  til at de erhvervslokaler, som er ledige i byområderne, bliver fyldt med aktivitet. Det gælder også i landsbyer og landsområder.

Anders Gerner Frost formand Børneudvalget (nytgribskov)
Morten Ulrik Jørgensen formand Erhvervs og Turistudvalget (nytgribskov)
Sisse Krøll Willemoes politisk formand nytgribskov

Anders, Sisse og Morten

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *