Tvivlsomt politisk lederskab

Ved det seneste budgetforlig ønskede nytgribskov at tage medansvar for kommunens økonomi, men blev sat udenfor indflydelse. Det var bestemt ikke borgmesterens finest hour. Borgmesterens krav til at vi kunne løse billet til et bredt funderet budgetforlig var, at vi stemte for besparelser på de allermest sårbare velfærdsopgaver. Hvis vi ikke kunne stemme for borgmesterens udspil, kunne vi værsgo stå uden for døren. Vores forventning var, at hvis vi skulle lægge stemmer til besparelser, så skulle vi også have indflydelse på besparelsernes udmøntning. Vi ville ikke udstede en blankocheck til en borgmester, vi havde mistet tilliden til.

De som har fulgt med i de senere måneders afdækning af de systematisk svigt på ældreområdet, kan vel næppe fortænke os i, at vi ikke kunne lægge stemmer til yderligere besparelser på området. Og det på et tidspunkt, hvor kommunes pengekasse bare voksede. Det hang ganske enkelt ikke sammen. Det var ikke bare asocialt, men decideret dumt.

Men når TV Lorry ønskede en kommentar til den omfattende kritik der var rejst af de problemer, der var afdækket, ønskede borgmesteren ikke at udtale sig, men henviste til den direktør, som er sat til at administrere området. Det politiske ansvar ville han ikke vedkende sig og gik som sædvanligt i flyverskjul. Den politik en borgmester mener at kunne forsvare, bør han også kunne forklare.

Også på daginstitutionsområdet finder der alvorlige svigt sted. Men det afholdt ikke borgmesteren fra af fortsætte sit nedskæringskorstog. Intet synes helligt. Aldrig har der være så ringe pædagogisk bemanding på vores daginstitutioner, til skade for vores børns trivsel og sociale færdigheder. Men det bringer tydeligvis ikke borgmesteren i affekt. Dette, selvom konsekvenserne bliver stadig tydeligere. Det kan bl.a. aflæses på de tragiske børnesager vi nu har fået. Mistrivsel, tvangsfjernelser og familier i opbrud taler deres eget brutale sprog. Det er den pris der skal betales når vilkårene forringes. Og den regning bliver bestemt ikke billig, hverken menneskeligt eller økonomisk.

Jeg tror ikke man kan pege på blot et enkelt område, hvor vi ikke har oplevet et fald i kvaliteten. Det er bare ikke godt nok.

De høje skatter og afgifter som borgerne pålægges, skal naturligvis bruges med omtanke og bidrage til at Gribskov bliver en veldreven og attraktiv kommune. En kommune, hvor der bliver skabt resultater, der aftvinger respekt. Det bidrager den førte politik desværre ikke til, drænet som den er for politiske visioner.

Nu nærmer kommunevalget sig, hvor de politiske partiers indsats vil blive målt og vejet. I de kommende måneder vil vi derfor opleve en borgmester med spenderbukserne på. Nu skal der nemlig uddeles milde gaver. Vi kommer til at opleve en borgmester, der vil tilgodese foreninger af enhver art. Her vil gavmildheden ingen ende tage. Mon ikke der også bliver råd til en enkelt rundkørsel? En investering, den samme borgmester konsekvent har afvist, at der skulle være penge til.

Men vælgerne vil sikkert gennemskue det politiske teater. Vi tror, at borgerne i bred almindelighed ønsker en veldrevet kommune, som ansvarligt løfter sine opgaver og fører en afbalanceret økonomisk politik. Og som udmærket er klar over, at massive nedskæringer ikke er en investering i fremtiden, men er udtryk for ufornuft, og som efterlader ubetalte regninger. Det vi har været vidne til, er ikke udtryk for borgerlig anstændighed, men er et ideologisk motiveret korstog.
Anders Gerner Frost, Borgmesterkandidat nytgribskov

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *