Udskolingen tilbage til Tingbakkeskolen

Nytgribskov vil etablere et udskolingsmiljø i forbindelse med Tingbakkeskolen i Esrum/Esbønderup. Det er ikke tomme valgløfter, men et konkret ønske om at skabe en efterskole i Esrum/Esbønderup og dermed skabe grundlag for et udskolingsmiljø for de store børn i Esrum/Esbønderup.

”Vi vil i forbindelse med etablering af Nationalparken skabe en efterskole i Esrum/Esbønderup, som skal skabe rammerne for et unikt udskolingsmiljø. Vi ved, at der i Gribskov ikke er børn nok til at tilbagerulle hele skolestrukturen, men at vi ved at skabe en efterskole kan tiltrække unge fra resten af landet, som netop kan skabe grundlaget for et helt unikt udskolingsmiljø i Esrum/Esbønderup” fortæller Sisse Krøll Willemoes og fortætter ”I sidste valgkamp lovede vores nuværende borgmester, at tilbagerulle skolestrukturen med udskoling på bl.a. Tingbakkeskolen. Det var helt urealistisk og udelukkende tomme valgløfter – og det har borgmesteren også måtte sande i denne valgperiode. Derfor er vi nødt til at tænke i nye baner, når vi vil fastholde en mulighed for de største elever i deres lokalområde. ”

Nytgribskov vil etablere en efterskole for elever i 9. og 10. klasse. Det vil skabe grundlaget for at fastholde Tingbakkeskolens eleverne i lokalområdet i udskolingen i stedet for, at de som i dag skal til Græsted Skole, når de er 12-13 år. Efterskolen skal have en stærk grøn profil, som en del af Nationalparken. Det kunne være med en profil med fokus på landbrug, råvarer, kokkeuddannelsen og grøn vækst.

I forbindelse med skolestrukturen blev udskolingen på Tingbakkeskolen flyttet til Græsted Skole. Det har skabt massive udfordringer for Tingbakkeskolen, som har oplevet mange lederskift, lærere som har valgt at forlade skolen samt forældre som har fravalgt skolen.

”I den tid, som jeg har siddet i børneudvalget, står det klart ,at det er et stort ønske hos forældre på Tingbakkeskolen igen at få etableret et udskolingsmiljø i Esrum/Esbønderup. Det har vi valgt at lytte til og er klar til at føre udskolingen tilbage til Tingbakkeskolen,” udtaler Sisse Krøll Willemoes, nytgribskov

GemGem

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *